93 805 04 79
info@farmaciadelpilar.cat

Notícies

Telèfon de contacte 93 805 04 79
Dill - Div: 9:30 - 13:30h / 17 - 20h Dis: 9:30 - 13:00h
Mail de contacte info@opticadelpilar.com
Títol De La Imatge

Blog

Inici  /  Noticies   /  Miopia en nens: quan realitzar la primera revisió de la vista?

Miopia en nens: quan realitzar la primera revisió de la vista?

La miopia és un defecte de l’ull, un trastorn de l’enfocament, però no una malaltia. Té lloc per un creixement excessiu en la longitud del globus ocular durant la infància i l’adolescència. Fa que els objectes que són a prop es vegin amb claredat, mentre que els objectes distants es vegin borrosos. Aquest desenfocament es mesura en diòptries.

A més, cal tenir en compte que la miopia és hereditària. Si un dels pares és miop és possible que els fills també ho siguin. La miopia es descobreix en general en els nens entre els 8 i els 12 anys. Durant l’adolescència, quan el creixement corporal és accelerat, la miopia pot empitjorar. Entre els 20 i els 40 anys, es produeix poc canvi; encara que també es pot presentar miopia en adults.

Així, les revisions oculars en els nens són en els anys preescolars perquè és possible que els nens petits no puguin descriure els problemes de visió als seus pares, o fins i tot que no siguin conscients d’ells. La recomanació dels especialistes és realitzar la primera revisió als 4 anys o fins i tot abans si hi hagués historial familiar de miopia alta o si s’observa dificultat visual del nen.