93 805 04 79
info@farmaciadelpilar.cat

Notícies

Telèfon de contacte 93 805 04 79
Dill - Div: 9:30 - 13:30h / 17 - 20h Dis: 9:30 - 13:00h
Mail de contacte info@opticadelpilar.com
Títol De La Imatge

Blog

Inici  /  Noticies   /  10 CONSELLS PER CUIDAR LES TEVES LENTS DE CONTACTE (i els teus ulls)

10 CONSELLS PER CUIDAR LES TEVES LENTS DE CONTACTE (i els teus ulls)

Segur que quan la vostra òptica de confiança us va adaptar les lents de contacte us va explicar com tenir cura d’elles i així evitar que les lentilles es deteriorin i que els vostres ulls pateixin incomoditats i molèsties innecessàries… però recordeu tots aquells consells?

A més, no cuidar adequadament les lents de contacte pot tenir conseqüències en la salut dels vostres ulls com conjuntivitis més freqüents, queratitis o, fins i tot, una intolerància total a l’ús de les lentilles.

Aquí us deixo 10 consells que us faran més agradable i còmode l’ús de les vostres lentilles:

  1. Neteja les teves mans amb aigua i sabó abans de tocar les lents de contacte. Assegura’t que no et quedi sabó a les mans per no traspassar-lo a la lentilla.
  2. Valora si la lentilla està del dret o del revés abans de col.locar-la.
  3. Tingues cura de no pessigar la lentilla amb la tapa de l’estoig. El líquid de manteniment fa surar la lentilla i la pot deixar molt a prop de la vora de l’estoig.
  4. Llença la lentilla si està trencada o té qualsevol petit desperfecte. Una lentilla trencada pot provocar greus irritacions en l’ull que poden acabar en infeccions i/o lesions oculars.
  5. Apunta en un calendari el dia que estrenes les teves lentilles per tal de tenir present quan caducaran. Superar el plaç recomenat de reemplaç pot provocar incomoditats en l’ull.
  6. Canvia el líquid de manteniment cada dia encara que no utilitzis la lentilla diàriament: el líquid neteja i desinfecta durant 24 hores, després l’únic que fa és evitar que la lentilla s’assequi dins de l’estoig.
  7. Tanca l’envàs del líquid de manteniment el més aviat possible: mentre està obert perd l’esterilitat i la capacitat de neteja i desinfecció.
  8. Canvia l’estoig de les lentilles cada 3 mesos per mantenir l’asèpsia i la higiene del mateix i rebutja els anteriors per saber quin és el que està en bones condicions. Així mateix, no utilitzis mai una lentilla que no saps quan temps fa que està dins l’estoig.
  9. Retira les lentilles de l’ull un mínim de 2 hores abans d’anar a dormir i descansa de l’ús de lentilles durant 24 hores seguides a la setmana per permetre el descans adequat dels teus ulls i la recuperació dels petits abusos i lesions que s’hagin pogut donar durant la setmana.
  10. En cas d’irritació, ull vermell o molèstia per l’ús de lents de contacte, retira la lentilla de l’ull i utilitza col·liri hidratant cada 2 hores. Si l’afectació no millora en un període de 12 hores, visita el teu optometrista perquè valori la situació.

Si segueixes aquestes rutines podràs disfrutar molts anys de les teves lentilles,  conservàs els teus ulls sans i sense incomoditats i reduiràs la possibilitat de patir ull sec a llarg plaç.