93 805 04 79
info@farmaciadelpilar.cat

Notícies

Telèfon de contacte 93 805 04 79
Dill - Div: 9:30 - 13:30h / 17 - 20h Dis: 9:30 - 13:00h
Mail de contacte info@opticadelpilar.com
Títol De La Imatge

Blog

Inici  /  Noticies   /  PANTALLES I SALUT VISUAL

PANTALLES I SALUT VISUAL

Gran quantitat de la informació que rebem del nostre entorn ens arriba a través dels nostres ulls, d’aquí la importància de cuidar de la nostra visió i revisar-la de manera freqüent.

A més, cada vegada utilitzem més dispositius digitals que emeten llum blava-ultravioleta nociva pels nostres ulls, augmentant la simptamotologia ocular. La més freqüent és la fatiga visual quan fa una estona que estem davant d’alguna pantalla.

Us compartim 6 fàcils accions que ens poden ajudar a prevenir futures afectacions oculars:

  1. MANTENIR UNA BONA POSTURA per evitar dolors i lesions.

És important mantenir un angle de 90 graus entre les espatlles, la falda i les cames, que els peus quedin ben apoiats a terra i que la part alta de la pantalla ens quedi a l’alçada del nostre nas. La nostra distància de treball hauria de ser d’uns 50 o 60 cm.

2. MAI A LES FOSQUES.

Els nostres ulls utilitzen la visió perifèrica per relaxar el sistema visual. Si utilitzem els dispositius digitals sense llum ambiental provoquem un doble estrés a la nostra visió: el que li provoca la pantalla i el de buscar constantment una manera de descarregar aquest estrés.

3. PARPELLEJAR DE MANERA FREQÜENT.

Durant una conversació una persona pot parpellejar unes 25 vegades cada minut però la nostra freqüencia de parpalleig es redueix de forma important davant d’una pantalla d’ordinador arribant a provocar fatigues i ull sec.

Així doncs, és important parpellejar davant de la pantalla d’ordinador

4. COMPTE AMB ELS REFLEXES EXTERIORS.

Hauríem de situar les pantalles de tal manera que no rebin fonts de llum com les finestres. Si no ho podem evitar, hauríem d’instal.lar cortines o persianes per evitar que aquests reflexes ens provoquin fatiga.

5. LA REGLA DEL 20-20-20.

Aquesta és una bona tècnica per prevenir la fatiga visual davant de la pantalla: per cada 20 minuts de treball aixecar la vista durant 20 segons per mirar a 20 peus (uns 6 metres).

6. UTILITZAR LENTS DE PROTECCIÓ.

Existeixen lents pensades per eliminar els reflexes de llum blava-ultravioleta que emeten les pantalles de tots els dispositius digitals.

L’exposició durant moltes hores a aquests reflexes blaus s’està relacionant amb fatigues visuals i problemes de retina i desenvolupament de cataractes a edats inferiors a les habituals.