93 805 04 79
info@farmaciadelpilar.cat

Notícies

Telèfon de contacte 93 805 04 79
Dill - Div: 9:30 - 13:30h / 17 - 20h Dis: 9:30 - 13:00h
Mail de contacte info@opticadelpilar.com
Títol De La Imatge

Blog

Inici  /  Noticies   /  PERQUÈ CAL PROTEGIR ELS ULLS DE LA RADIACIÓ SOLAR?

PERQUÈ CAL PROTEGIR ELS ULLS DE LA RADIACIÓ SOLAR?

La llum solar és un dels desencadenants de la producció de la vitamina D, ingredient crucial per la salut general. Un bon nivell de vitamina D redueix el risc de diabetis tipus 2, càncer i malalties cardiovasculars; millora el sistema immunològic i la salut òssea, ajuda el nostre estat emocional, regula el ritme circadià i millora la visió i l’envelliment de l’ull ja que passar més temps a l’exterior pot reduir el risc de l’augment de la miopia.

Així doncs, els nostres ulls agraeixen una estona de sol per conservar la seva salut però una sobre exposició solar pot ocasionar greus problemes com irritacions en la còrnia i la conjuntiva, cataractes i, fins i tot, lesions irreversibles en la retina.

La radiació ultravioleta (UV) és la part més nociva del sol i no perquè les ulleres de sol siguin més fosques protegeixen millor de l’UV.

Existeixen 5 nivells de protecció pel que fa a la foscor de les lents, des de la categoria 0 que és gairebé transparent fins a la 4 només indicada per estar a alta muntanya o navegació marítima. Les categories més indicades pels usos més habituals com platja o muntanya a nivell d’excursionisme són la 2 (que absorveix entre el 57 i el 82% de la llum visible) i la 3 ( amb una absorció entre el 82 i el 91%). Aquesta foscor ens marcarà la reducció de l’enlluernament provocat per la llum solar.

Tots i cadascun d’aquests nivells de protecció inclouen la protecció de la radiació ultravioleta nociva pels ulls sempre que estiguin comprades en un establiment amb totes les garanties sanitàries com òptiques degudament acreditades.

Així doncs, el més perillós de comprar ulleres de sol en establiments no especialitzats és la possibilitat de que les lents no portin la protecció de l’UV i siguin senzillament unes lents fosques i prou. Això farà que, no només no anem protegits, sinó que al posar una lent fosca davant dels nostres ulls la nostra pupila es farà més gran permetent que la quantitat de radiació nociva que rebem sigui major que si anéssim sense ulleres.