93 805 04 79
info@farmaciadelpilar.cat

Notícies

Telèfon de contacte 93 805 04 79
Dill - Div: 9:30 - 13:30h / 17 - 20h Dis: 9:30 - 13:00h
Mail de contacte info@opticadelpilar.com
Títol De La Imatge

Blog

Inici  /  Noticies   /  ULL SEC: SÍMPTOMES I TRACTAMENT

ULL SEC: SÍMPTOMES I TRACTAMENT

Has notat mai coïssor, llagrimeig excessiu, cremor o sensació de tenir sorra a l’ull?

Aquest són els símptomes més habituals de l’ull sec i poden empitjorar en ambients molt ventilats o quan fixem la vista i parpallegem poc, però en què consisteix l’ull sec?

Podem definir l’ull sec com a la falta de quantitat de llàgrima en l’ull o el deteriorament de la qualitat d’aquesta que provoca una inflamació de la superfície ocular.

Acostuma a ser bilateral, afecta més a les dones que als homes i a la primavera els símptomes de l’ull sec poden ser més intensos si es pateixen al·lèrgies com la del pol·len.

S’ha demostrat que l’ús continuat de les mascaretes pot accentuar l’ull sec ja que els nostres ull no estan acostumats a un pas tan directe del nostre baf.

La capa lacrimal està formada per 3 capes: la lipídica, l’aquosa i la mucínica. Quan una de 3 capes s’altera es genera l’ull sec però el més habitual és que siguin vàries d’aquestes capes les que estan afectades.

Per millorar les molèsties que provoca l’ull sec i/o al·lèrgia podem utilitzar ulleres o ulleres de sol per evitar el contacte de l’ull amb el pol·len i la contaminació de l’ambient, tancar les finestres del cotxe i de casa per evitar els agents externs, evitar els ambients amb molta calefacció o aire acondicionat ja que aquests dispositius asequen l’ambient.

 

Junt amb aquestes mesures és recomenable utilitzar col·liris hidratants i  visitar el nostre professional de referència per valorar si fa falta algun tractament més.