93 805 04 79
info@farmaciadelpilar.cat

Notícies

Telèfon de contacte 93 805 04 79
Dill - Div: 9:30 - 13:30h / 17 - 20h Dis: 9:30 - 13:00h
Mail de contacte info@opticadelpilar.com
Títol De La Imatge

Blog

Inici  /  Noticies   /  VIDRE POLARITZAT O NO POLARITZAT?

VIDRE POLARITZAT O NO POLARITZAT?

Molts de nosaltres ja som conscients de la necessitat d’utilitzar ulleres de sol per protegir bé els nostres ulls, sobretot ara que ja ha arribat l’estiu i tots tenim forces ganes de voltar una mica més, fer un bon gelat en una terrasseta o llegir una estona al costat d’una piscina.

Però quin és el millor vidre per les nostres ulleres de sol?

Tenim 3 tipus principals: lents solars, lents polaritzades i lents enmirallades.

Les lents solars són totes aquelles que tenen vidres de color fosc. En funció de la intensitat de la foscor o la seva coloració és divideixen en 5 categories: la 0 serien les més transparents i que protegeixen menys i la categoria 4 seria només apte per situacions de màxima lluminositat com l’alta muntanya o esports aquàtics com la navegació.

Les lents polaritzades incorporen un filtre especial que redueix al màxim els reflexes que el sol podria fer sobre de les diferents superfícies com podria ser el reflexe que fa el sol sobre del cartell indicatiu de l’autopista i que provoca que, tot i portar ulleres de sol, no acabem de veure clar que hi posa o ens enlluernem igualment.

També ens atenuaran els reflexes del sol sobre la neu o l’aigua donant un major contrast que ens permet veure millor el relleu de les coses.

Són indicades en persones que condueixen molt sovint o que senten que les seves ulleres de sol no els protegeixen prou tot i ser ben fosques. També en persones aficionades als esports de neu i aquàtics ja que l’aigua i la neu poden reflectir els ratjos del sol fins a un 90% més que sobre altres superfícies.

Les lents emmirallades, tot i que augmenten lleugerament el grau de protecció solar, tenen un efecte bàsicament estètic i eviten completament que les altres persones ens vegin els ulls quan portem les ulleres posades.